Carl är vårt senaste tillskott och kommer att vara en del gruppen som arbetar mot Trafikverket, som systemtekniker.

Beskrivning av rollen:
I rollen som systemtekniker kommer Carl vara med och förvalta Trafikverkets system för vägtrafikövervakning, syftande till ökad säkerhet och ökad framkomlighet på deras vägar. Carl kommer bland annat att arbeta med drift och support av deras mjukvaruplattform samt underhållning av servrar och applikationer i deras interna IT-miljö. Arbetsuppgifterna inkluderar även driftsättning av nationellt utplacerade kameror och servrar, placerade i och runt Trafikverkets vägar, tunnlar och broar.

Citat från Carl:
– ”Det ska bli spännande att jobba hos Questate och se hur det är att jobba nära myndigheten Trafikverket. Att få ta del av, och vara en del av flödet som underhåller och utför installationer samt att få veta mer om hur det faktiskt ser ut bakom kulissen på Trafikverkets kamerasystem för många av Sveriges vägar känns extra spännande”.

Kort beskrivning av tidigare arbetsplats/erfarenhet:
Carl kommer senast från ett 2-årigt uppdrag hos Telenor där han arbetade med deras EOL projekt (end-of-life). Innan dess hade Carl uppdrag på Göteborgs Intraservice där han uppdaterade och framtidsäkrade en del av Göteborgs stads Ip-plan.

Citat från Kristin Tubbero, VD Questate:
– ”Genom kontakter, och rekommendationer, fick vi tag i Carl som lägligt nog precis hade avslutat ett tidigare konsultuppdrag och därmed snabbt kunde vara på plats hos oss. Carl är en social och nyfiken person med stort IT-intresse, vilket kommer att bli en stor fördel för honom när han sätter sig in i sina nya arbetsuppgifter. Förutom de som redan arbetar med systemet Carl skall arbeta i så finns det nästintill ingen i Sverige som kan systemet då det är väldigt unikt för just dess område. Därför är det extra viktigt att rekrytering till tjänsten blir med ett långsiktigt perspektiv och med rätt profil då det är svårt att sätta in någon med kort varsel. Vi tror starkt på Carl och hälsar honom välkommen, säger Kristin Tubbero, VD på Questate AB.

Kontaktuppgifter:
Carl Dawidson
0731 – 51 41 49
carl.dawidson@qsab.se

#Questate #systemtekniker #nätverkstekniker