Vår historia


Det var en gång…

Vi, syskonen Kristin Tubbero (VD/delägare) och Thomas Lundgren (projektledare/delägare), kommer från en entreprenörsfamilj där strävan efter att leverera till kund alltid har haft högt fokus. Vår gammelfarfar Emil Lundgren var en sann entreprenör som för över 100 år sedan startade en elfirma på Hisingen i Göteborg, Emil Lundgrens Elektriska AB. Bolaget utvecklades därefter och växte under åren till att bli ett av Sveriges största elteknikbolag. Emil var en visionär som såg mervärde i att leverera hela kedjan från installation till efterservice vilket levde vidare hos ättlingarna som fortsatte driva bolaget under ytterligare 80 år innan det såldes vidare till externa ägare. Emils vision och inställning är också själva grunden till QS verksamhet idag, – lösa utmaningar och skapa effektivitet för våra kunder.

Thomas, som vid tidpunkten vid försäljningen var anställd på Emil Lundgren, valde i samband med försäljningen, år 2000, att hoppa av och starta upp ett eget bolag tillsammans med sin affärspartner, Mikael Kullberg, vilket blev starten på Questate AB. De hade då som affärsidé att leverera konsulter till en törstande IT-marknad men tyvärr kom IT-kraschen bara ett par år efteråt vilket drabbade konsultmarknaden hårt. QS klarade lågkonjunkturen men fick ändra affärsidé till det vi levererar idag, konsulter inom entreprenadprojekt-/byggledning samt experthjälp vid entreprenadtvister (byggutredningar).

Kristin, som alltid haft drivet att få arbeta i team och med personalfrågor, fick våren 2019 frågan av Thomas att ta över rollen som VD på QS och fortsätta driva bolaget framåt. Efter ca 20 år som VD hade Thomas en önskan att frigöra arbetstid så att han kunde fokusera mer på komplexa konsultuppdrag.

Bolaget har de senaste åren haft fokus på att bygga en ännu stabilare grundplatta och stärka sin position på marknaden. Att vi två år i rad blivit tilldelad utmärkelsen ”Årets Gasell” av Dagens Industri är ett bevis på att vi arbetar hållbart åt rätt håll. Vårt mål är att fortsätta vår resa och bygga ett bolag med stark familjekänsla och en plats där man ska trivas. QS kommer även fortsättningsvis att leverera kvalificerade och erfarna konsulter inom entreprenadprojekt, till både offentlig som privat sektor.

Vet du förresten vad namnet QS kommer ifrån?
Det är en förkortning av Questate som i sin tur är en lekfull sammansättning av QUEstion (?) och STATEment (!). Dvs vi rätar ut dina frågetecken till utropstecken!