Idag har vår VD Kristin varit iväg på ett seminarium där Novare Pay Consultings presenterade den nyligen publicerade rapporten ”På tal om lön”. Fokus låg på hur ersättningar fungerar (och inte fungerar) i turbulenta tider samt om trendbrott och utvecklingar inom området lön.

Rapporten baseras på Stockholmsbörsens och First North-listans drygt 750 bolag.

Efter ett år av pausade löner (2021) är det nu inget rapporterat bolag som valt att pausa ytterligare ett år. Pandemin finns fortfarande runt oss, inflationen är hög, allmän oro på börsen och i omvärlden, så frågan är var vi står om ett år?!

Trots att vi är halvvägs in i 2022 finns det tydliga tecken på att kvinnor, inom bland annat ledande befattning, ligger under männens lön. När vi på Questate anställer och löneförhandlar så ser vi aldrig till vilket kön det gäller. Hos oss är det individen som står i fokus!!

Talare, förutom de från Novare Pay Consultings var de externa talarna:
Ulrika Danielson – Chef Kommunikation och ägarfrågor på AP2
Peter Nilsson – Styrelseordförande i Lindab och Adapteo.